Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pravidla by se neměly měnit, právě proto, jak jste napsal, na druhou stranu, aby nejdražší film roku 2016, kde účinkují největší hvězdy českého plátna, se choval jako nezávislý český film = trošku křivárna. "kdyby je alespoň zpočátku nehrál nějaký osvícený nezávislý kinař" - přijde mi, že u Masaryka pletete hrušky s třešněmi.

1 0
možnosti
Foto

Já v tom křivárnu nevidím, pravdila jsou daná, tvůrci je neporušili. Skutečnost, že film kinaři v Lucerně promítali je podle mě záslušné a jistě to není samozřejmostí. Masaryk má ambice jít do ciziny a Český lev mu hodně pomůže. Na evropském kolbišti je Masaryk skutečně nezávislý český film.

0 0
možnosti
ZB

Ceny Český lev jsou jen marketingovým nástrojem k pobídce lidí, aby šli na film ze zvědavosti, když už to dostalo tolik lvů. Je to smutné, ale je to tak. Vše by bylo fajn kdybychom tu taškařici neplatili my všichni. A to ještě se na tom podílela ČT, kterou také platíme.

1 0
možnosti
Foto

Těch pár milionů na české filmy a na přenos lvů z rozpočtu ČT tvořený šesti miliardami mě netrápí. Mnohem víc mě třeba štvou stamiliony promrhané na nesmyslných stavbách na ministerstvu dopravy, rozkradené miliardy ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a stovky milionů utopené ve sportu, který třeba mě vůbec nezajímá.

0 0
možnosti
Foto

A není veškerý ten humbuk jen z toho, že mnohým nedošlo, že nejde o diváckou cenu? Že Českého lva uděluje Akademie? Jak se zdá, Akademici film viděli a zhodnotili. A my teď můžeme posoudit, jak posoudili oni. A tak jdu na Masaryka v pondělí.  Vám R^

1 1
možnosti
ZB

Oto právě jde, vzbudit zájem - i špatný film pak má velkou návštěvnost.

1 0
možnosti
MV

mate pravdu, ze Bierman a spol neporusili zadna nastavena pravidla. ale osobne nejen ja citim, ze z jeho slovniku zrejme na chvili zmizelo slovo etika a profesionalni hrdost...ale to at si kazdej zmapuje sam v sobe

3 0
možnosti
Foto

Pan Bierman je muž velkého světa, je velmi schopný a má výsledky. Několikrát jsem s ním mluvil, ačkoli se to týkalo jiného byznysu než filmového a bezesporu o něm platí, že je to obratný obchodník;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.