Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jsem si proletěl tu diskusi a musím říct, že pan Slanina by namísto natřásáni se že je historikem, měl promyslet pravidla slušného chování, aby nebyl za hysterika. A taky by stálo za to promrskat Češtinu hlavně kde se píše i a y. Docela mně mrzí, že u odborného článku, navíc u zajímavého tématu, se pan Slanina nedokáže oprostit od ješitné urážlivosti hraničící s nadutostí.

0 3
možnosti
Foto

Docela slušná urážka, pane Braune.

0 0
možnosti
JR

Za totáče se nehrály filmy s politickým nádechem..jako třeba Rambo, atd...ale běžné bestsellery se do českých kin dostaly - od Tenkrát na Západě přes Indiana Jonese, Blízká setkání třetího druhu po Vetřelce...

4 0
možnosti
JR

Rocky a halda dalších......

0 0
možnosti
JR

Nikdo nikam létat nesměl???? Spousta lidí létala do socialistických zemích za turistikou - třeba do střední asie za pár korun....a nejen tam...........a spousta lidí dostala kupodivu i devizový příslib nebo si ve frontě či přes známé sehnala zájezd na západ...sice velmi předražený

1 1
možnosti

Nevím kolik jste vydělával, ale já jsem si zahraniční leteckou dovolenou do střední Asie dovolit nemohl.

3 0
možnosti
Foto

Nevím nakolik je tato statistika relevantní, protože je podivné že v ní nejsou zastoupena blízká setkání třetího druhu a ani vetřelec. Rovněž to číslo 240 filmů je poněkud matoucí, protože neuvádíte, jestli se jednalo o premiéry. Nezapočítáváte tak obnovené premiéry, kdy filmexport nakupoval distribuční práva na další léta. A tak se stávalo, že například v roce 1980 jsme v kinech mohli vidět Pohled společnosti Parallax, případně western podporujte svého šerifa anebo Mackennovo zlato. .

5 0
možnosti
Foto

Tak asi podesáté. Těch filmů je 230 a ne 240. Myslím, že dost jasně uvádím, že se o premiéry jednalo.

0 0
možnosti
Foto

Tak jste mě přinutil, abych našel čtyřicet let staré Rudé právo a koukl se, co hrála pražská kina v týdnu od 6. ledna 1977. A žasl jsem: Většina z nich byla ze západní produkce, tudíž jsem se zaměřil jen na ty americké. Takže v tomto týdnu se promítaly následující filmy: Takoví jsme byli, Velký Gatsby, Pohled společnosti Parallax, Hrabě Monte Christo, Natálie, Nebožtíci přejí lásce, Půlnoční kovboj a Poslední vlak z Gun Hillu. Na filmy z produkce italské, francouzské, ale třeba i švédské a norské by mi nestačil počet znaků pro diskuzní okénko. Takže, autore, i v letech totality byla nabídka filmů velice pestrá, tudíž s vaším textem nemohu souhlasit.

8 1
možnosti
Foto

Jen tak pro zajímavost, mohl byste vyjmenovat alespoň dva norské filmy, které se hrály v té době v kinech?

0 0
možnosti
Foto

"Opětovné pokusy o útěk z nelidské věznice se divákům hodně líbily, možná jim i něco připomínaly."

- Nepodsouváte tady trochu něco co nemusí být nutně pravda? Vy proto máte nějaká konkrétní tvrzení? Nebo snažíte za každou cenu jít s dobou kopačů do mrtvol?

Tohle byste např. mohl klidně tvrdit i o filmu Kozoroh 1...

1 1
možnosti
Foto

To je myslím hodně přehnané.

0 0
možnosti
DP

D46a56d31a83k 28P33e82t49r

2. 1. 2017 17:41

Autore, to jste stvořil blábol, První USA film jsen viděl na černobílem televizoru, Dvanáct rozhněvanýcju mužů. Paráda. A od té doby desítky a desítky dalších, Pravdou je to, že ne všechny se do distribuce dostaly, Lovec jelenů. Ale úžasné veselohry, Neboštíci přejí lásce, Zpívání v dešti, hudební Divotvorný hrnec a množství akčních filmů nelze spočítat. Jděte k šípku. Můj nejoblíbenější? Velká země , s Garri Cooperem a Drsná Oklahoma.

0 2
možnosti
Foto

Vy jste blábol!8-o A to velkej;-)

1 0
možnosti
Foto

co to blábollíte ? americké filmy zakázány a současně žebříček nejúspěšnějších ? divné Rv

2 3
možnosti
Foto

Pane Macku, kde máte napsáno, že byly americké filmy zakázány?

5 0
možnosti
GH

Zajimave...a po precteni jsem si musel vzpomenout na prvni americky western co

jsem videl jako kluk: jmenovalo se to "V prave poledne" a davali to myslim v Jalte a byly na to velke fronty

2 0
možnosti
DP

D57a89d59a94k 22P72e65t69r

2. 1. 2017 17:42

A Sedm statečných, Velká země.

0 0
možnosti
MK

M72i53l29a45n 71K74e77s68l

2. 1. 2017 15:27

Nejsem žádný velký odborník na filmy.Všechny americké filmy promítané za totality jsou vynikající.Po sametové revoluci jsem ještě v kině nebyl.V televizi je však viděl americké filmy,které si o zákaz promítání koledují.Tak jsou pitomé.

9 4
možnosti
KT

No, když jste sedmadvacet let nebyl v kině, tak se to srovnává velmi těžko.

1 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.