Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jediné správné řešení je státní památky rozprodat a zrušit nesmyslný památkový úřad včetně zákonů, které zasahují do vlastnických práv držitelů nemovitostí, které dnes mají status památky.

0 0
možnosti
Foto

Rozprodat památky není žádné řešení. Ten problém je mnohem komplikovanější. Památky vydělávají nemalé peníze, dále drží významnou měrou sektor cestovního ruchu a služeb. Naší povinností je zachovat historický odkaz této země, byť to vyznívá poněkud pateticky. Jinak ten zákon zasahující do vlastnických práv držitelů nemovitostí měl být touto novelou změněn, a to neprošlo.

0 0
možnosti

Bohužel v tom zákoně byl nenápadně implementován další přesun prostředků ve prospěch církve.

0 0
možnosti

Nevím jestli je v blogu chtěná lež nebo neúmyslná nepravda. Každopádně je tam nepřesnost. Tančící dům, který já považuji za krásnou stavbu, byl postaven na místě proluky, jež tam vznikla už po bombardování v únoru 1945.

2 0
možnosti
Foto

Našel jsem historickou fotografii, takže tu informaci jsem dal pryč. Moje chyba. Každopádně Tančící dům je strašná stavba a na nábřeží se naprosto nehodí. Ostatně Gehry byl vždy spíš politik než architekt a třeba jeho stadion v Seattlu je skutečně hnusný.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS