Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, někomu jsem slíbila, že dám vědět až vyjdou Staré pověsti české na DVD. Nevím jestli jste to byl Vy, ale pokud ne tak se omlouvám. K.T.

0 0
možnosti

Uváděné filmy jsem viděl všechny a několikrát. Trochu mě překvapuje, čemu všemu říkáte komedie, u Sundance nebo Podrazu by mě to nenapadlo.Chybí mi tu Sedm statečných, ale třeba to bylo dříve. Zajímavé je , že na ty tehdejší filmy si pamatuji, zatímco na ty braky, které na nás hrnou kina a televize si vzpomene málokdo. Abyste byl objektivnější, měl byste dodat, že západní není jenom USA a tudíž tu mělo zastoupení poměrně bohatě německé, italské, francouzské a další provenience. Když už tedy chcete mladým nakukávat, že jsme koukali na sovětské, rumunské nebo bulharské.. (z kterých si žádný nevybavuji)

1 0
možnosti

Nic proti oslavě filmové tvorby ze zámoří. Ale nikdo nezpochybní sdělení Jana Wericha. Když se totiž vrátil v roce 1967 (?) z návštěvy od pana Voskovce, prohlásil: "Bůh nás chraň před záplavou braku z Hollywoodu". Stačí?

0 0
možnosti
Foto

Ono je to jako s každým studiem. Vedle braku vzniká i skvělá tvorba.

0 0
možnosti
Foto

Často zde byl zmiňován film "Tenkrát na západě", ale ten byl v dobách, kdy se u nás promítal, brán pouze jako italský. Dnes je to jinak, ČSFD označuje zemi původu filmu Itálii i USA. Tím chci říci, že se dle tehdejších měřítek, ze kterých vycházel pan Slanina, nemohl objevit mezi americkými filmy...

0 0
možnosti

Přidal bych Vetřelce jedničku. Ten film ve své době a v socialistickém kině neměl chybu.;-)

2 0
možnosti
Foto

Vetřelec se hrál, ale nepřišlo na něj přes milion lidí, což mě docela překvapilo:-)

0 1
možnosti

Teda, ze tam není Souboj Titánů, to je škandál!

0 0
možnosti
Foto

Docela zábavná diskuse. Je s podivem, že většina není schopna pobrat, o čem vlastně autor píše. A to se jistě všichni považují za vzdělance a činí jim přitom problém chápat celkem jednoduchý text, informující pouze o žebříčku promítaných filmů v nějakém konkrétním období. ;-D

4 0
možnosti

Kolik ruských filmů se promítalo v posledních 10 letech?

2 1
možnosti
Foto

Má to nějakou souvislost s článkem?

1 0
možnosti

v té době jsem znal člověka, který filmy pro česká kina a tv nakupoval, byl to problém financí, jak mi řekl. Dostal jistou částku a musel s ní vykrýt jistý počet hodin, a tak mohl koupit jen několik málo kvalitních filmů a zbytek již nebyl tak kvalitní

Ovšem výběr, který nám dává dnešní česká tv a kina, je zdrcující svou nekvalitou....

3 0
možnosti

To myslím nebude výběrem, tvorba zcela změnila svou tvář i poetiku, pro starší občany je tento posun často nestravitelný. Filmy se jednoduše točí jinak.

1 0
možnosti
Foto

Za socialismu se sem západní filmy dostávaly na základě kritérií "nic proti ničemu", popř. "film nastavuje nemilosrdné zrcadlo". A mezitím výjimečně nějaká úlitba jako kasovní trhák, protože na slátaniny z SSSR, Bulharska a Rumunska nikdo nechodil. Asi by byla zajímavější statistika, jaké americké filmy se nepromítaly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.