Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krakra

3. 10. 2010 9:34
Wal Street 2

Na Wall Street 2 jsem se těšil. Během filmu jsem byl trošku zklamán, nestíhal jsem si dávat dohromady souvisloti. Ačkoliv hodně věcem kolem burz rozumím, tady jsem byl trošku vedle. Je to film který budu muset vidět víckrát abych si dal do souvislostí ty věci které se tam děly.

Jinak jestly něco stálo za to - tak poslouchat každé slovo Gordona Gekka, ti ostatní to byla slabá omáčka.

Chybělo vysvětlení jak Gekko udělal ze 100 milionů miliardu.

Perfektní ukázka burzovní bubliny na tulipánové mánii ze 17. století.

Přiznávám že přímo z kina jsem odcházel zklamán, těším se ale až to budu moci zhlédnout podruhé.

0 0
možnosti

Roman Potoczný

1. 10. 2010 14:55
Ač nerad,

musím tentokrát dát plně za pravdu Mirce Spáčilové, která svou recenzí trefila tento film na 100% (ačkoliv mu, tuším, dala pouze 70). A to jednoduše proto, že víc, než 70% si tento film nazaslouží. Ve Vaší recenzi souhlasím v podstatě pouze s částečným popisem děje, zbytek je zřejmě ovlivněn tím, že zbožňujete Stonea, který je sice možná republíkán, ale užvaněný je jako komunista a sociál, a taky proto, podle mě, bohužel od roku 1991, kdy natočil Doors, točí jen samé ukecané "velkofilmy", ve kterých si stěžuje na to, jak je to na tom světě všechno špatné. Po solidních filmech Četa, první Wall Street a právě Doors dosáhl ve filmové ukecanosti, naprostého mistrovství. V aktuálním Wall Streetu je vynikající Michael Douglas, to beze sporu a jelikož je Oscar záležitost politická a politicky korektní, tak myslím, že s tím Oscarem nebudete daleko pravdy. rovněž Frank Langella vytvořil na malém prostoru maximum ... Shia zahrál jako vždy zvídavého a věčně překvapeného kluka, zbytek výkonů ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.